neděle 17. ledna 2016

Tvrdá 8A+ severu - Noira a Ebola

Mráz k nám přichází, a tak je potřeba ještě zalézt venku, chci omrknout poměrně nové 8B+ na německé straně Labáku, a tak vyrážím. Kámen od pohledu nádherný, ale na druhý pohled už tolik ne - materiál podobný Škrovádu a lehce vlhko. Zkouším nejdříve Noiru 8A+, což je druhá část Krigu 8B+. První krok lehký a pak campus náskok, myslím si, že to půjde hned, ale hodně rychle střízlivím a skoro dvě hodiny trvá než se přes krok přenesu. Přidání úvodu a konce už je jen formalita, ale i tak hodně tvrdé 8A+ za mně klidně 8A+/B. Kluci Scholzové to na youtube lezou jakoby nic, ale lišty jsou hodně malé a nebo se od té doby usolily? Nebo jsem jen slabej? Bůh ví, každopádně na prodloužení nemám už moc kůže ani síly a přejíždím.


Stěnka u sousedů

Parkuji o pár km vedle a šlapu k Žížale. Tady na mě čeká zapytlená Ebola za 8A+. Tentokrát se v ní cítím mnohem lépe než v loni a cruxový začátek dávám hned, ale několikrát padám z vršku. Asi půl hodinka pokusů a zrovna když dochází baterky na foťáku, tak se mně podaří udržet topovou díru, tak pro představu níže video z druhého nej pokusu.



Ebola 8A+ 

A co příští víkend? přeci Campusový desetiboj v Ostravě! :)

Frosty weather is coming quickly and I need to climb outdoors a bit – I want to check a new 8B+ at the German side of Labák. At the first sight the boulder is amazing – unfortunately at the second sight... well, not so much – the stone is similar to the one at Škrovád and is slightly moist. First I try Noira 8A+, which is the second part of Krig 8B+. The first move seems easy and is followed by a jump, however I sober up very quickly and it takes me over two hours until I get over the move. The beginning and ending are super easy but in my view it's still a pretty hard 8A+, maybe even 8A+/B.

After parking few kilometers further I head to Žížala where Ebola 8A+ is waiting for me. This time I feel much better than last year and I pass the crux at the beginnig immediately, but I fall from the top several times. After half an hour of attempts and with battery in my camera nearly dead I finally manage to hold the top – see the video of my second best attempt.

And what about the next weekend? Let's go to the Campus decathlon in Ostrava! :)

Žádné komentáře: