pátek 1. ledna 2016

Silvestrovský Sněžník a Petráč

31.12. Modřín

Na Silvestra si beru volno v práci a razím s Kačkou směr Sněžník. Je zima a modro, tak volím kámen Buttermilk a daří se mi přelézt zajímavý traverz Black Bird za 8B/B+. Lehčí úvod, těžký slez a na závěr Levobočka za 7C, je těžké celé to spojit, ke konci dost dochází síly, ale i tak bych klasu viděl spíš na 8B.


Black Bird 8B/B+

Přejíždíme do Bahratalu, tady Kačka chvilku zabuší a pokračujeme do Drážďan.

Kačka v 6A

Na Nový Rok přejíždíme na Petrohrad, v plánu je Knockin On Heavens Door 8B+/C. Úvodní kroky jdou celkem dobře, ale závěrečnými lištičkami na závěr se prokousávám už dost těžce, navíc výlez pod sněhem, takže to podstatné zkrokováno je, ale dnes to na přelez není.


Knockin On Heavens Door 8B+/C

Přejedeme na Vlčí Kopec, kde zkouším boulder dost podobný Knockinu, a to Křik a Pláč 8A+/B. Kdysi jsem boulder zkoušel, ale nepodařilo se mi udělat ani jednotlivé kroky. Tentokrát jdou kroky snadno a přelez přichází o pár chvil později. Pěkný silový boulder!

Křik a Pláč 8A+/B

Křik a Pláč 8A+/B

On New Year's Eve I take a holiday and set off to Sněžník with Kačka. My first choice is the Buttermilk boulder and I climb an interesting traverse Black Bird 8B/B+. The beginning is easy, then it gets more difficult and than there is Levobočka 7C in the end. It's hard to connect it all together, but I would say it is rather an 8B.

Then we move to Bahratal and later to Dresden.

New Year's Day belongs to Petrohrad, our plan si to do Knockin' On Heavens Door 8B+/C. The initial moves are good but the crimps in the end give me hard time and as the line is hidden under snow, I make the single moves and leave the climb itself for the next time.

Our next stop is Vlčí Kopec, where I try a boulder similar to Knockin': Křik a Pláč 8A+/B. I had attempted to climb it some time ago but I haven't succeeded - not even in the single moves. This time it all goes well and I climb the whole thing few moments later. Very nice boulder!

Žádné komentáře: