pondělí 25. ledna 2016

Campus desetiboj a objevování Kusiety

Pátek trávíme v příjemném prostředí Tendon Bloku, nejprve před projektorem s Adamem Ondrou hodnotíme sezónu 2015, pak se přesouváme na mučící nástroje Vency Kučírka a probíhá Campusový desetiboj. V desetiboji všichni účastnící předvádějí kvalitní výkony, všechny okouzlí především Kuba Konečný, který ukazuje obrovský talent a vítězí. Kousek za ním končím já, třetí Štěpán.


 Přednášíme

 Campus desetiboj

 Campus desetiboj

V sobotu se zastavíme postavit pár boulderů na Tendonu a hlavně odpočíváme. V neděli vstáváme brzy, trochu nás děsí nově napadlý sníh, razíme do Polska na krasové lezení v okolí Czestochovy. Hlavním cílem je pěkná jeskyňka Diabelske Schronisko, kde na nás už čeká Lukáš Dudek, ukazuje linie, patenty… je okolo nuly a skála se lehce potí, ale lézt se dá celkem dobře. Po rozlezu zkoušíme na flash nejlepší linii jeskyně Szatanskie Wersety 8A, Štěpánovi se daří flash, mně párkrát uklouzne pata a tak boulder dávám na čtvrtý pokus.


Szatanskie Wersety 8A

Dále se věsím do Obsesije 8C, zkouším silové kroky, pomalu se je učím, převis dává hodně do rukou a po hodince krokování toho mám plné brejle. Dám jeden nález, ale padám v podstatě v úvodu cruxu. 


Obsesja 8C

Na závěr lezení se ještě pouštím do prodloužení Wersetů a to Disturbie 8B. Po nakrokování posílám z první rány, za mě je to spíše 8A+. Lukáš nám ještě ukáže dvě skály v okolí, ty jsou bohužel pod ledem, a tak vyrážíme na dlouhou cestu domů. Díky Lukášovi za patenty, průvodcování a společnost. Obsesija mě zaujala a pokud se nám opět ochladí, vyrazím na zteč.


We spend Friday in a pleasant environment of Tendon Blok. First of all we evaluate the last season together with Adam Ondra, and after that we move to Venca Kučírek's torture instruments and we take part in the Campus decathlon. All the competitors' performance is very good, especially Kuba Konečný shows huge talent and wins. I end up at the second place and Štěpán is third.

On Saturday we build several boulders at Tendon but most of the time we rest. On Sunday we get up early, slightly uneasy about new snow and we set off to Poland for some cave climbing near Czechostowa. Our destination is a nice cave called Diabelské Schronisko, where Lukáš Dudek is waiting to show us the lines and patents. The temperature is about zero and the rock is slightly moist but climbing is OK. After warm up we try to flash the best line in the cave - Szatanskie Wersety 8A, Štěpán succeeds in flash, my heel slips few times so I finish at the fourth attempt.

Also I go for Obsesija 8C, I try some moves requiring strength and learn slowly – the overhang is hard on hands and after an hour I'm exhausted. I start once but fall in the beginning of the crux.

At the end I try a prolonged version of Wersety – Disturbie 8B. After trying the moves I send at the first attempt, in my view it's rather an 8A+. Lukáš shows us other two nearby rocks but they are frozen so we go home. Thanks to Lukáš for the patents, guiding and company. Obsesija impressed me so if it gets cold again, I'll go for it.

Žádné komentáře: