neděle 13. dubna 2014

Solna Jama a Gigant

Nejprve slibované video Autisila 8B FA ze čtvrtečího Sloupu!


 Autosil 8B FA - Sloup

V pátek volá Fox, že razí na Solnou jámu, ze čtvrtka cítím únavu, ale i tak vyrážím do jeskyně. Fox už má za sebou několik 7C+, já se rozehřeju a ladím krutý jednokrokový boulder v levé části jeskyně. Daří se mi ho celkem dobře vyladit, pomalu ale odchází síla a projekt musí počkat. 

Projekt 8B?

V sobotu se zúčastním testování reprezentace, které spočívá v tom, jak dlouho člověk vydrží na hrazdě v přítahu a podobně. Nejvíc nás baví asi vis na jedné ruce na článkový liště. Daří se mi uviset skoro 100 kilo (včetně mojí váhy). Odpoledne doráží Kačka a jdeme na pouť, jdu opět na hrazdu a "donutím" kolotočáře opět vyndat z peněženky nějakou tu korunu..:) Pak si mě fotí, dělá jakože jsem celebrita, ale pak nám dochází, že je to spíše kvůli tomu, aby mě příště poznal..:) 

Testování - vis na článkové liště - by Moveclimbing

V neděli mám v plánu nějakou práci, ta však vlivem deště odpadá, beru matice a razím opět na Solnou Jámu. Asi dvě hodinky pokouším projekt, po dvou hodinách najednou začne něco zabírat a chytám se druhého chytu, pak to jednou klapne a jsem nahoře. Název Gigant a klasa? jak ohodnotit  jednokrok? Oproti Autosilu naprosto odlišnej boulder...Vyhazuju 8B. Během dne se tu sejde partička asi 10ti lidí, Fox posílá 8A, jeho If 7B+, je tu pěkně...

 
Neděle


Gigant 8B FA - Solná Jáma



First the promised video from Autosil 8B FA from Sloup on Thursday!


Fox calls me on Friday saying he's going to Solna Jama, I'm tired after Thursday but go to the cave anyways. Fix has already done a few 7C+, I warm up and tune up one cool one-step boulder in the left part of the cave. I manage to fine-tune it quite well but have not much power left, so the project has to wait. 

On Saturday I take part in testing of the naitonal team, consisting of how long a person can stay in a chin-up and stuff like that. What we enjoy most is probably hanging on one hand -- I manage to hand almost 100 kilos (including my weight). Kačka arrives in the afternoon and we go to a fun fair, I go to the bar again and "make" the guy there take some money out of his wallet again :) Then he takes a picture of me, pretending I am a celebrity, but then we realize it's more because he wants to recognize me the next time :)


I have some work scheduled for Sunday, but that's out of question because of the rain, so I am off to Solna Jama. I am trying a project for some two hours, after two hours something starts working, I hold the second hold, then something works out and I'm on the top. The name Gigant and the class? How to classify a one-step thing? IT's a completely different boulder compared with Autosil... I make a shoot for 8B. During the day a group of some 10 people meet here, Fox sends an 8A, his If 7B+, it's nice here...

4 komentáře:

FoxR řekl(a)...

Úlet krok, těžkej i s nohama na zemi... Na Matějskou příště v převleku za Jimmyho nebo Alex. T.

NOO NOO řekl(a)...

Tak narůst vousy by nebyl až takovej problém... ale co ty ramena a bicáky Alex??:))))

Adam řekl(a)...

Martine, jsi guru všech šutrů a jeskyní v ČR!:D Gratulace...

Adam řekl(a)...

a v Polsku samozřejmě;)